Jump to content
Rich

1086 TA Rod disconected

Recommended Posts

The TA handle on my 1086 is disconnected just inside the firewall.  It has been that way since I bought it.  If I reconnect the rod to test it.     What am I looking for and will I break anything????

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, Rich said:

The TA handle on my 1086 is disconnected just inside the firewall.  It has been that way since I bought it.  If I reconnect the rod to test it.     What am I looking for and will I break anything????

Nope hook it back up there is an adjustment down below on the MCV you maybe want to recheck 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When ta is in drive, snap ring on spool must contact the nut that screws into mcv. If not, loosen jam nuts and extend rod that attaches to lever on outside of firewall until it touches. Then, if that is good, check with it in ta position, snap ring must be 1 1/8" above nut. If not, loosen handle inside if cab, and adjust for more or less travel to make that clearance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...